Artikler

Her kommer det ulike artikler etterhvert. Den første var Historien om utvikling av farmakopeer og formelsamlinger i Norge av Gunvor Solheim og Jan Karlsen. Vi vil også skrive om besøk NFHS har foretatt ved ulike samlinger og museer, samt gjengi artikler fra websidene til disse.

Molde bymuseum har en rekke bilder og artikler om byens apotek. Vi har fått tillatelse til å gjengi en artikkel av Ola Gjendem, Molde bymuseum og noen bilder her.

En løve i Molde

Apotekere og bestyrere ved Molde Apotek.

Kjøpmann Niels Bang (1737-1808) fikk 31. mai 1793 privilegium til å drive apotek i Molde. Molde Apotek er i drift i dag som Apotek 1, og er dermed byens eldste bedrift. Apoteket var alene i sin bransje i byen til i 1975. Les artikkelen her.

Flasker og esker med forskjellige etiketter fra Molde apotek og Apotheket i Molde. Etiketten med løven på er fra den tid Johan Søvik eide apoteket.
Andelslaget Møre og Romsdal Boligbyggelag holder i dag til i de gamle lokalene til Molde apotek i Strandgata 5.
Kulturhistorisk opplysningsskilt («blåskilt») oppsatt på Strandgata 5.
Alle bilder tilhører Molde bymuseum.

Utvikling av farmakopeer og formelsamlinger i Norge

History of Norwegian Pharmacopoeias and Formularies

Det Internasjonale Selskapet for Farmasihistorie (ISPH) nedsatte for en tid siden arbeidsgrupper som skulle beskrive de enkelte landenes historie om utvikling av farmakopeer og formelsamlinger.

Gunvor Solheim og Jan Karlsen har skre†vet denne historien for Norge.
Du kan lese hele artikkelen ved å trykke på lenken i tittelen.